reede, November 19, 2004

Reede!

Eile oli pidu, rebased korraldasid vanematele stiilipeo. Stiiliks olid hipid. Hoolimata sellest, et ma stiilile päris pihta ei saanud oli päris tore. Isegi kurk ei jäänud eriti haigeks, hoolimata lahtisest aknast ja talvisest kargest õhust, mis mulle pidevalt peale puhus. Üleeile oli ka pidu, aga see oli selline vaikne ja rahulik, pigem võiks nimetada seda ärasaatmiseks. Saatsime ära Asko ja mõttes ka Eesti jalgpalli.



Täna hommikul oli raske ärgata, üles ma siiski tõusin. Kallasin ruttu sisse kruusitäie teed ja juba oli päris hea. Väljas oli ilus ilm. Võtsin seepeale kaasa oma fotoaparaadi, viimasel ajal praktiliselt polegi pildistamisega tegelenud, et tee peal paar kaadrit saada. Film oleks vaja täis saada ja pealegi jäid mul juba paar päeva tagasi silma ühe kastani lehed, mis veel loodusseadusi trotsides puu otsas rippusid. Täna neid enam ei olnud, ilm oli külm, kell palju, laiskus kah ja nii need pildid jälle tegemata jäid.



Tööl läks täna päris hästi. Tegelesin üle pika aja progemisega. Suutsin mapbasicus produtseerida 3840 rida koodi, mille tulemusena genereeriti 768 areaali. Te võite küll arvata, et tegemist ei ole eriti efektiivse lahendusega ja saaks ka palju vähemate käskude arvuga ning random funktsiooni kasutades ka palju huvitavama tulemuse. Mõnes mõttes olen teiega nõus. Samas tegin minagi ju praktiliselt ainult 5 erinevat käsurida valmis ja ülejäänus aitas mind juba Excel. Lausa hämmastav, mida kõike Exceliga teha ei saa.



Täna õhtul ei ole pidu! Täna õhtul joome niisama!

ps. Pildid antud sissekande juures on tehtud 4 aastat tagasi Toomemäel, siis kui ma tõsisemalt pilditegemist alustasin ja aparaadiks oli siis veel Zenit, mis ei tahtnud patareisid ja ei hoolinud ilmastikust. Ühe kauges lapsepõlves loetud raamatu autor kasutaks arvatavasti Zenit’i kohta väljendit “karutapja”. Eks arvake ära, mis raamatuga tegemist.