neljapäev, August 05, 2004

Töö ja kodu

Olen juba mõned päevad Tartus olnud ja rutiini käppa saanud. Mis juhtus aga esmaspäeval? Jõudsime Lätist tagasi, seda siis esmaspäeva öösel kahe paiku, magama sain kell 4. Mina, kes ma siiamaani rahulikult kella 10 ja kauemgi magama olen harjunud pidin järgmisel päeval kell 10 koosolekule ilmuma. Siiski ei olnud see ületamatu raskus. Mobiil ja kell äratama pandud, ma sinna ka jõudsin. Raskeks läks hiljem, nagu maratonijooksus on otsustavaks viimased kilomeetrid ja ega vahepealseidki jooksmata või jätta, mis tähendab, et need vähemalt sama olulised...Tahtsin jõuda oma mõttega sinna , et see raske moment jõudis minu üle võimust võtta peale lõunat, mis tähendab, et kahe ja kolme paiku tegin usinasti nokkimisharjutusi.
Järgneval päeval oli vorm juba parem, tegin tähtsat nägu, tõstsin päris mitmeid pabereid ühest hunnikust teise ja olin muidu töökas. Tegelikult ju ongi parem palaval päeval väljas olemise asemel, kus sa võid saada päikese poolt pistetud, herilase käest nõelata, Tallinnas Tuukri tänaval ära uppuda või kuumarabanduse saada, hoopis parem kontoris tööd teha, loodetavasti te usute mind. Igatahes olen nüüd juba kolm päeva tööl käinud ja mulle on hoopis selgemaks saanud Kusti öeldu igihaljas lastefilmis “Nukitsamees”. No te teate ju küll seda lauset, mille ta nõiamoori haardes olles ütles, see “puhata ja mängida” värk.
Veel natuke Läti reisist, et jõudsime Palangani välja ja väga tore reis oli. Tegelikult ei hakkagi pikemalt kirjutama, poetan järgnevalt lihtsalt mõned märksõnad: kella 10ne alkoholi müügi keeld, politsei, rand, päike ja pilved, päikeseloojang, grill, alus, pähkli küpsised, kõik maksas (sõnast maksma – Läti versioon), statoil, veelkord alus, saldejumps, merevaik, onu Jazeps, Audi, mainimata ei saa jätta ikkagi alus’it, s-täht iga sõna lõpus, pidurid, lõkkele löönud kired, meri, ujumine, draama jne. Nendest märksõnadest võite ise reisi kokku panna või mõelda, aga ärge seda liiga lennukalt tehke, sest niigi saate poolega petta.
ps. Kuulsin just uudistest, et Kohtla-Järve Polütehnikumis hakatakse teiste seas õpetama ka kõrgharidusega lõhkajaid.


Foto: 20.06.04, Põhja Kõrvemaa ja varahommik. Päike ei olnud veel tõusnud, aga mina sain ühe kohustusliku klõpsu (udune hommik) tehtud.