pühapäev, Aprill 03, 2005

Ettevaatust Burja!

Kartke Burjat! Kaitsege end tema eest pistes taskusse kive, kandes kive tais seljakotti voi pange kivid hoopis korraparaselt majade katustele. Just viimast teevad kohalikud ja mina usaldaks neid. Sellegipoolest on huvitav vaadata katuseid, mida katavad korraparaselt laotud kivideread. Burja on kuri ja kaval, ta tormab teie poole kirdest kuni 220 kilomeetrise tunnikiirusega ja haarab kaasa laokile jaetud asjad. burjat ei ole voimalik naha, teda tunneb kohe kui ta olemas on - Burja on tuul.
Burekit aga ei pea kartma. Teda voib lausa armastada, sest teda on vaga erinevat sorti. Burek on muudav erinevalt Burjast ja teda voib isegi suua. Burek on Albaania paritolu rahvuslik kiirtoit.
Eile alustasime bussiekskursiooni! Soitsime erinevatesse kohtadesse ja tutvusime erinevate piirkondade ja sealsete looduslike oludega. Pidevalt jai uhendava detailina kolama maalihe. Neid paistab siin esinevat paris palju, tegemist ju magise alaga, ja erineva tosidusastmega. Suuremad neist said alguse korgelt magedest ja loppesid all orus kulas olles puhkinud teelt nii monedki majad.
Pikalt ei viitsi praegu kirjutada, sestap marksonadega: maed ja kaanulised teed, roheline ja maaliline Sotši jogi, Sloveenia korgeim magitee (ule 1600 m), igas kulas kirik, Tolmini umbrus, Sloveenia ja ekstreemsport, oobimine uhe voorustaja vanemate restoran-hotellis, voitlus ollerindel: Laško ja Union (sama situatsioon nagu A le Coq ja Saku)...