reede, Detsember 10, 2004

Koverents Barclays

Käisin Barclay hotellis konverentsil. Iga ettekanne oli omal teemal juba see ennustas, et hakkab nalja saama. Ja saigi, hakkas pihta see sellega kui ürituse juht üritas ette lugeda esimese ettekande pealkirja.



Mis sai edasi? Algas kõik psoriaasi käsitlemisega, mis oli miskitpidi seotud interleukiin-10 ja -20’ga rääkimata seejuures veel ühenukleotiidsetest polümorfismidest. Arutleti kaera plastilisuse üle, ei see ei ole seotud plastiliiniga, allomeetrilise lähenemise abil erinevate fenotüüpide korral. Edasi jalutasime läbi Lepo Sumera kõlaruumi ja staatiliste ning dünaamiliste kõlaväljade otse elektrooniliselt sadestatud pooljuhtide ja polüpürooli kiledega kaetud teraselektroodide juurde. Järgnev ettekandja lubas igavuse peletamiseks interdistsiplinaarsele publikule omatehtud värvifotosid näidata. Ja ta tegi seda, esimene oli loo antikangelasest Harilikust Männikärsakast, kes pidavat respiromeetris IRA’ga jälgimise ajal psüühiliselt ebastabiilselt käituma. Selle vastu pidavat aitama koputamine. Põrnika psüühilise ebastabiilsuse võimendamiseks tuli aga männikärsakas sukeldada biopestitsiidi Nimasal TS, mida toodetakse neemipuust. Edasi läksime kiikuma, mis küll kedagi merehaigeks ei teinud ent haris meid küsimuses, kuidas mõjutavad sotsiaalmajanduslikud tegurid kiigekohtade valikut. Ja muide kiigeplatsid tõmbavad noori, kes saavad seal kiikuda ja suhelda. Tulevad kokku ja räägivad näiteks visuaalsetest keeltest, olgu need siis graafide, topoloogiliste või geomeetriliste mudelitega lahendatud. Oluline on ikkagi seejuures spetsifikatsioon, loogika, keeledisain, süntaks ja semantika. Unustasin mainida, et kiiged pidid ka viljakusele mõjuma, ma saan aru, et see tunduvamalt selgem kui märgistatud lihtgraafist arvutile arusaadava tekstilise keele kompileerimine, või hoopis vastupidi. Ettekanded lõpetasime vikerkaarevärvilises valgusmaailmas, mis lõpliku energiaga laineväljas tugevalt fokuseeritud ja lokaliseeritud X-lainetena üheks valgeks pärliks kokku on pakitud.
Edasi tuli pildistamine ja vastuvõtt söökide-jookidega, mis enam nii põnev ei olnud, sest eelnenud pudru ja kapsad tahtsid alles seedimist.

Ps. Vabandan kui eelnev tekst edastab mingil kujul väärinfot ja ärge otsige sellest mingit mõtet. Loodetavasti annavad ka ettekandjad mulle andeks, kui ma neist päris täpselt aru ei saanud.