kolmapäev, Mai 31, 2006

Brno: odav olu!

Oh yllatust - Tsehhis on odav olu! Poest saab yhe pudeli alates 3.90'st, kuhu lisandub pudeli eest veel 3 kohalikku krooni, mis teeb siis hinnaks kokku umbes 7 kohalikku krooni. Eesti rahas 3.50 pudel, lihtne kahega jagamine, mis teeb siinse elu suhteliselt lihtsamaks ja vorreldavamaks Eestiga. Pubides varieerub hind ypris suures ulatuses - koige soodsam on olnud 17 kohalikku krooni ja hinnad loppevad umbes 28 krooni kandis. Turistidele moeldud kohtades voib see aga palju kallim olla.
Aitab ollest, olen ju siin palju tahtsamal eesmargil. Suurem osa loenguid, mis me siin saame on enamjaolt labitud ja proovitud asjad. Osad loengud on ikka vaga norgad ja nimes sisalduvast intensiivsusest ei ole haisugi. Ei siiski on - selline ollelohnaline hais.



Mida veel? Et siin elus pysida tuleb omandada yks vaga oluline oskus - bulkaloige. See viimane o-taht peaks olema kriipusga. Aga mida see tahendab? Sa pead oskama loigata pikliku saia - bulka - kattejuhtuva noaga pikuti pooleks, sest sellest soltub sinu toitumus.
Aga WC'd on siin tais automaatikat liikumisandurite naol. Napuga peab puutuma ainult vaheseid asju... Seebi osas ei ole veel automaatikat kohanud, aga kuna seda pea mitte kuskil ei ole, siis ei ole vaja ka seebi parast asjata kyynitada.
Ykspaev kaisime yhes popis ollekas, kus tehakse oma olut. Sealne WC nagi vaga stiilipuhas valja: 2 vaikest kabiini ja umbes 20 pissuaari seinas ning koik taiesti automatiseeritud.
Nii jarjekordne praks saab labi ja praegu lopetan. Laupaeval tagasi Eestisse ja ehk juba pyhapaeval jouan siia ka moned pildid juurde panna.