reede, Juuni 18, 2004

Jälle linnud!

Tahan teile jälle rääkida lindudest. Kajakad jäävad seekord siiski kõrvale, aga teistest lindudest räägiksin küll. Esiteks huvitab mind see, et millal linnud magavad või kas nad üldse magavad? Ma mõtlen, et kas nad ka päriselt magavad - niimoodi nagu inimesed, et näevad und ja kaotavad mingiks ajaks reaalsustaju. Tulin praegu mööda varahommikuseid tänavaid ja linnulaul täitis tervet linna ning virgad hakid või varesed, häbi, aga ma ei tea siiamaani kuidas neid kutsuda, tegutsesid prügikastide läheduses. Minu möödumisest nad eriti välja ei teinud, välja arvatud siis kui ma seisma jäin ja nendega silmsidet otsisin. Siis nad tardusid ja jäid kavala pilguga ootama minu järgmist käiku. Nende silmi vaadates tundsin ma aga, et me mõistame teinetesit. Teate kui hea tunne on saavutada kontakt, millegi tundmatuga - antud juhul siis linnuga... ah, ärge pange tähele - ma olen natuke...!
Kuidagi uni tuleb ja jutt sai vist kaabu ja jaauaK sameurbjanr...
Ei, tegelikult on nii, et mul tuleb uni peale ja ma ei ole päris kaine kah, nii et las need linnud jäävd.


Foto: vares või hakk?, Tartus Toomemäel, 04.04.2004.

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

kaelushakk:)

7:26 PM  
Blogger webxan said...

Jah, fotol on HAKK, kes on vareslane ehk suuremate vareste lähedane kaim. Pikka aega kutsuti neid ka kaelushakkideks, isegi üks tubli amatöörornitoloog (Endel Edula) püüdis nende hulgast välja selekteerida alamliike, eriti just kaeluse suuruse põhjal.

Kaelus on neil seesugune "muutuv suurus", olles kevadisel pulmaajal (hundsulestikus) märksa uhkem, eriti isastel.

Tänapäeval nimetatakse seda looma: HAKK, teadusliku nimetusega Corvus monedula

2:46 PM  

Postitage kommentaar

<< Home